Inspark

Inför varje ny termin arrangerar Studentkåren i Sundsvall (SKS) en introduktion vecka för den nya studenter på uppdrag av Mittuniversitet. Syftet är att den skall välkomna och introducera alla nya studenter till Mittuniversitetet, Sundsvall och studentlivet. Under insparken hålls olika tävlingar och event i samarbete med linjeföreningar och andra aktörer för att man ska lära känna andra studenter. En inspark brukar innefatta lekar, pjäser, fest, sång, brännboll och dans. Det finns inga exakta regler för hur en inspark ska gå till utan varje stad och universitet har sin variant på inspark och inom de olika programmen finns det olika traditioner. I Sundsvall fokuserar vi på roliga aktiviteter för att lära känna andra studenter både nya och gamla, lära sig hur studierna fungerar på Mittuniversitetet och staden Sundsvall. 

Ofta förknippas nollningar med att skämma ut sig eller göra saker mot sin vilja. Vi vill understryka att det INTE är en beskrivning som passar in på vår inspark. Det som är viktigt för oss är att alla ska ha roligt och lära känna nya vänner. På aktiviteterna och eventen kan man givetvis välja mellan att inte ha med alkohol eller ha det. Alkoholfria alternativ erbjuds alltid. Många undrar vad man ska klä sig under en inspark – det finns ingen speciell klädkod för nya studenter och när det finns framgår det i eventen allt från oömma kläder till finklädda. De som arangerar bär åvvar (overaller) i olika färger där beroende på färg tillhör man en viss förening. Studentkåren i Sundsvall delegerar ner ansvaret under insparken och du kan alltid prata med någon av följande:


SKS


Generalmajor


Generaler


Faddrar

Generaler planera och utför insparken och de har ansvar på plats att säkerställa att allting rullar på. Det har även ansvarig för sin respektive förening.

Faddrar fungerar som hjälpande händer och kan svara på de flesta frågor och består av studenter som redan studerar. Deras primära uppgift är att du som ny student ska känna dig välkommen och ha kul.   

Det kan kännas som en djungel av ny information och saker man inte kan inför insparken, därför finns det en inspark guide för alla nya studenter. I inspakrsguiden finns allt matnyttiginformantion som du kommer behöva. Insparks Guiden hittar du här [infoga länk till insparksguiden] 

Har du några frågor om insparken ta kontakt med SKS, generalmajor, generaler eller faddrar !