Feedback
Facebook

Instagram
Studentkåren i Sundsvall

Ny Student

Välkommen till ingången för nya studenter. Här har du som ny student en bra överblick av det viktigaste godbitarna på din första termin.

 1. Boende
 2. Kåravgift

SP_0041_200x235Välkommen till Studentkåren

Studentkåren i Sundsvall är av studenter för studenter. Vi är en fristående organisation inom Mittuniversitetet som arbetar för att studenterna vid Mittuniversitetet i Sundsvall ska få en så bra studietid som möjligt. Vi arbetar med utbildnings- och studiesociala frågor samt studiefackligt- och påverkansarbete.

Du hittar Sundsvalls studentkårsexpedition vid universitetets huvudentré i servicecenter i N-huset. Där arbetar vår kanslist som kan hjälpa dig med det mesta gällande Studentkårens arbete. Vår ordförande och vice ordförande har sitt kontor på entréplan i hus A på Grönborg. Övrig studentverksamhet har sitt centrum på Medelpads Nation.

Boende

Att ordna ett boende man kommer att trivas i är ett viktigt steg i ens studiesociala tillvaro. Att ha ett hem man trivs i gör att man lättare kan TS_2495_200x235koncentrera sig på studier och andra viktiga delar av livet i Sundsvall. I Sundsvall kan du välja mellan olika typer av boende, det finns billiga korridorrum, studentlägenheter i varierande storlekar och prisklasser och vanliga lägenheter för eget bruk eller kanske för att dela med andra studenter.
Studentbostäder finns från Norrmalm och Borgmästaren som ligger 5 minuter från kroglivet till Fagerdal eller Tornvillan för dig som vill ha nära till naturen.
Sundsvalls kommun erbjuder bostadsgaranti till alla studenter som studerar på heltid, förutsatt att du i förtid anmält intresse för bostad.
Läs mer om bostäder

 

Kårmedlemskap

För att bli medlem, klicka här.

Genom att bli medlem i Studentkåren i Sundsvall får du tillgång till flera fina medlemsförmåner, som en del lokala studentrabatter, billigare inträde till Kårhuset och andra event.
Viktigast är dock ändå att du hjälper oss att se till att utbildningarna på Mittuniversitetet håller en hög kvalitet och att studenternas röster hörs. Läs mer om kåravgiften/medlemskapet och varför du borde gå med.

Inspark

Som ny student kan allting verka lite förvirrande, ny stad, nya människor, flyttlådor till taket och inte mammas goda mat. Då är det tur att Insparken finns för alla nya studenter. Insparken innebär några veckors roligheter för att du ska lära känna såväl klasskamrater som de äldre studenterna. Insparken sker två gånger per år, en i januari och en i september – vid terminsstarterna.

Vårterminens inspark sker från lördag 22 januari och lördag 29 januari, med en avslutningssittning den tredje februari. Insparken har följande schema:

 • 20 januari. 17:00 – 20:00 – Grilla med Kåren
 • 20 januari. 18:00 – 02:00 – Pre-Ski på Medelpads Nation
 • 22 januari. 19:00 – 00:00 – Filmkväll på Medelpads Nation
 • 23 januari. 15:00 – 18:00 – Dare Day med International Students
 • 24 januari. 15:00 – 18:00 – Snöplöj med Emboli
 • 24 januari. 15:00 – 18:00 – Pubkväll på Medelpads Nation
 • 26 januari. 15:00 – 18:00 – [Info kommer] med SUS
 • 26 januari. 18:00 – 02:00 – BM in the House på Medelpads Nation
 • 27 januari. 13:00 – 16:00 – Caps med SÅS
 • 27 januari. 18:00 – 02:00 – Colour Party på Medelpads Nation

Börjar du på Mittuniversitetet i januari? Missa inte Insparken!

 

Mittuniversitetet

Mittuniversitetet arbetar mycket med att alla nya studenter ska få en bra och välkomnande mottagning och erbjuder en del nyttiga aktiviteter som Studentkåren rekommenderar de nya studenterna att delta i. En del av aktiviteterna är ett samarbete mellan Studentkåren och Mittuniversitetet.