Feedback
Facebook

Instagram
Studentkåren i Sundsvall

Ny Student

Välkommen till ingången för nya studenter. Här har du som ny student en bra överblick av det viktigaste godbitarna på din första termin.

  1. Boende
  2. Kåravgift
  3. Inspark
  4. Fixarmässan
  5. Mittuniversitetet

SP_0041_200x235Välkommen till Studentkåren

Studentkåren i Sundsvall är av studenter för studenter. Vi är en fristående organisation inom Mittuniversitetet som arbetar för att studenterna vid Mittuniversitetet i Sundsvall ska få en så bra studietid som möjligt. Vi arbetar med utbildnings- och studiesociala frågor samt studiefackligt- och påverkansarbete.

Du hittar Sundsvalls studentkårsexpedition vid universitetets huvudentré i servicecenter i N-huset. Där arbetar vår kanslist som kan hjälpa dig med det mesta gällande Studuentkårens arbete. Vår ordförande och vice ordförande har sitt kontor på entréplan i hus A på Grönborg. Övrig studentverksamhet har sitt centrum på Sundsvalls Kårhus.

Boende

Att ordna ett boende man kommer att trivas i är ett viktigt steg i ens studiesociala tillvaro. Att ha ett hem man trivs i gör att man lättare kan TS_2495_200x235koncentrera sig på studier och andra viktiga delar av livet i Sundsvall. I Sundsvall kan du välja mellan olika typer av boende, det finns billiga korridorrum, studentlägenheter i varierande storlekar och prisklasser och vanliga lägenheter för eget bruk eller kanske för att dela med andra studenter.
Studentbostäder finns från Norrmalm och Borgmästaren som ligger 5 minuter från kroglivet till Fagerdal eller Tornvillan för dig som vill ha nära till naturen.
Sundsvalls kommun erbjuder bostadsgaranti till alla studenter som studerar på heltid, förutsatt att du i förtid anmält intresse för bostad.
Läs mer om bostäder

 

Kårmedlemskap

Från och med höstterminen 2010 är det frivilligt att ansluta sig till en studentkår. Innan dess var det obligatoriskt enligt lag att betala en så kallad kåravgift.

Genom att bli medlem i Studentkåren i Sundsvall får du tillgång till flera fina medlemsförmåner, såsom en del lokala studentrabatter, billigare inträde till Kårhuset och andra event.
Viktigast är dock ändå att du hjälper oss att se till att utbildningarna på Mittuniversitetet håller en hög kvalitet och att studenternas röster hörs.Läs mer om kåravgiften/medlemskapet och varför du ska betala den

Inspark

Som ny student kan allting verka lite förvirrande, ny stad, nya människor, flyttlådor till taket och inte mammas goda mat. Då är det tur att Insparken finns för alla nya studenter. Insparken innebär några veckors roligheter för att du ska lära känna såväl klasskamrater som de äldre studenterna. När Insparken börjar är lite varierande beroende på vad du läser eftersom varje linjeförening ansvarar för sina nya studenter. En sak kan vi lova – det blir hur kul som helst!

Insparken sker i samband med höstintagningen då de flesta program startar, men självklart alla studenter välkomna! Vid antagningen till vårterminen är det av tradition endast de som läser till sjuksköterska som blir insparkade, detta sker av studentföreningen Emboli.

Fixarmässan

Varje höst arrangerar Studentkåren en mässa där Mittuniversitetets nya studenter kan träffa organisationer, företag och myndigheter de kan ha nytta av under studietiden. Det kan vara alltifrån kommun, skatteverket och bemanningsföretag till banker, träningsställen eller teaterföreningar. Alla med något specialerbjudande till studenterna.

Mittuniversitetet

Mittuniversitetet arbetar mycket med att alla nya studenter ska få en bra och välkomnande mottagning och erbjuder en del nyttiga aktiviteter som Studentkåren rekommenderar de nya studenterna att delta i. En del av aktiviteterna är ett samarbete mellan Studentkåren och Mittuniversitetet.
Läs mer om Mittuniversitetets introaktiviteter