Feedback
Facebook

Instagram
Studentkåren i Sundsvall

MEDLEMSAVGIFT

Kåravgift

Studentkåren i Sundsvall är för studenter av studenter, för att kunna bedriva en bra verksamhet behöver vi våra medlemmars stöd.

Vinter1_TS_200x235Vid Mittuniversitetet finns tre studentkårer. Även om kårmedlemskapet från och med 1 juli 2010 är frivilligt så delar vi upp Mittuniversitetets studenter mellan kårerna beroende på var ifrån programmet eller kurserna du läser utgår. Du som studerar merparten av dina poäng i Sundsvall ska vara med i Studentkåren i Sundsvall. Studerar du merparten av din poäng i Östersund eller Härnösand ska du vara med i våra systerkårer, Studentkåren i Östersund och Härnösands Studentkår. Ska du läsa kurser som är kodade ort flexibel väljer du helt enkelt kår själv.

Kårobligatoriets avskaffande
Kårobligatoriet avskaffades den 1 juli 2010. Kurser som startar efter 1 juli innefattar inte av obligatoriet och du som student kan då själv välja om du vill bli medlem i Studentkåren eller inte.

Efter kårobligatoriets avskaffande kommer Studentkåren i Sundsvall fortfarande att representera alla studenter, oavsett medlemskap eller inte, i frågor gällande studiekvalitet, utbildningsbevakning och i råd och stöd till studenter som har studierelaterade problem under sin studietid. Det får vi en viss ersättning för från staten.

Vad ger medlemskapet mig efter att kårobligatoriet avskaffas?
Förutom det ovan nämnda så kommer ett medlemskap i Studentkåren i Sundsvall innebära ett flertal mervärden i form av studentrabatter och andra förmåner som är bra att ha som student. Exempel på förmånliga medlemserbjudanden är reducerat pris på busskort, biobiljetter och flygbiljetter.

Som medlem har du också möjligheten att påverka Studentkårens arbete, vad ska vi lägga fokus på, och därmed är du också med och påverkar Mittuniversitetet och Sundsvall som studentstad.

Vi sänker även medlemsavgiften till 200:-/ termin för alla studenter. En summa du snabbt tjänar in igen på de förmåner medlemskapet innebär.

Hur betalar jag medlemsavgiften?
För att betala kåravgiften kan du använda en särskild e-avi som du får av Studentkåren eller vår Medlemsportal.

Medlemsavgiften kan du betala på Studentkårens Medlemsportalen med betalkort eller via din internetbank. Du kan också betala din avgift direkt på kårexpeditionen. För att betala med betalkort eller hämta ditt OCR-nummer loggar du in på Studentkårens medlemsportal. Där loggar du in med CAS-inlogg, vilket är detsamma som du har till din studentportal. Om ditt inlogg inte fungerar, kontakta kårexpeditionen, glöm då ej meddela ditt personnummer.
» Till Studentkårens medlemsportal

När kåravgiften är betald kommer ditt medlemskort; Studentkortet. Studentkortet är två saker; ett bevis på att du tillhör Studentkåren i Sundsvall och ett nationellt rabattkort. Med Studentkortet har du rätt till massor av olika rabatter över hela landet, bland annat på tåg och flyg, men även lokala rabatter som Studentkåren i Sundsvall förhandlat fram (de hittar du under fliken studentrabatter).

Om du tappar bort ditt Studentkort, hör av dig till kårexpeditionen så beställer vi ett nytt. Vi kan även skriva ut tillfälliga intyg för SJ om det skulle behövas.
» Kontakta kårexpeditionen