Boende

Bostadsfrågor och hyresförhandlingar

Studentkåren arbetar aktivt med Mitthems Studentbostäder samt de andra studentbostadsbolagen och Sundsvalls kommun för att alla studenter ska ha någonstans att bo under sin studietid. Studentkåren är också förhandlingspart tillsammans med Hyresgästföreningen när det gäller Mitthems studentbostäder.

Om du som nyinflyttad avser att studera på heltid på Mittuniversitetet i Sundsvall omfattas du av Sundsvalls kommuns bostadsgaranti. Detta innebär att du kan ansöka om en studentbostad när du har blivit antagen till någon utbildning eller kurser på Mittuniversitetet.

Bostadsbolag

Mitthem AB
S:a Järnvägsgatan 31, Box 90
851 02 Sundsvall
tfn 060-13 95 00
www.mitthem.se

Mitthem är det kommunala bostadsbolaget och det är dem som tillhandahåller och förvaltar kommunens bostadsgaranti. De har för närvarande ett par olika studentbostadsområdena Förrådet (Dalgatan/Grönborgsgatan), Borgmästaren (Köpmangatan 27), Oscarsgatan och Nacksta.

Diös Fastigheter AB
Box 300
851 05 Sundsvall
tfn 0770-32 22 00
www.dios.se

 

Är du hyresvärd och tycker att information om dina studentbostäder saknas? Hör av dig till studentkaren@sks.miun.se så kan vi hjälpa dig att synas och få nya hyresgäster i ditt bostadsbestånd.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *